1984-85
SECC.DE BASKET
R.C.D.E.
Clica a la
foto per
veure la fitxa
Guifré Gol
Illa
Tramullas
Galcerán
Epi I
Rafols
Fco.Solé
Collins
Estrada
Ayuso
Anger
Austin
Robinson
Temporada 1984-85
Els partits locals es disputaven al pabellò de Montjuic, al carrer Lleida, i aquesta temporada va ser la primera a la ACB.

Es va posar molt entusiasme en l'ascens, però va suposar una considerable despesa adicional. No va haver manera d'aconseguir un patrocinador que alleugeris el cost de la secció. La majoria dels reforços varen arribar del descendit Hospitalet: EPI, ILLA i l'entrenador GUIFRÉ GOL.

Procedent del LICOR-43 va arribar GALCERÁN, i va ascendir al primer equip el junior AYUSO. Les baixes respecte l'equip que va conquerir l'ascens van ser BLANCO, que va marxar al MANRESA, i MONTES que va haver de complir amb el servei militar.

Amb l'arribada de l'equip a la ACB va arribar també a la competició el tir de tres punts,
la qual cosa va ser tota una novetat al basket nacional.

El nord-americà AUSTIN es va fer famós per trencar més d'un tauler, a la vegada que passava per ser un pèssim llençador de tirs lliures.

Els problemes es van anar succeint i un accident de moto va deixar GALCERÁN fora de l'equip per un bon nombre de partits.

El nord-americà ROBINSON, degut a una lesió al tormell, va causà baixa i la seva fitxa l'ocupà VICTOR ANGER, que va donar un excel.lent rendiment.

El canterà i capità RAFOLS va sofrir un accident domèstic i es va fracturar un braç, la qual cosa va tallar la seva prometedora carrera. La seva baixa va ser ocupada per
F. SOLÉ
.

L'equip va jugar la primera fase de la Lliga en el grup parell, on vuit equips s'enfrontaven en anada i tornada. El R.C.D.Espanyol va acabar en setè lloc.

Seguidament es va jugar la segona fase, entre els quatre darrers de cada grup. Un altre cop en anada i tornada. L'equip va quedar tercer.

En el Play-Off pel títol el R.C.D.Espanyol va caure eliminat en primera ronda pel títol davant el Cacaolat.

La temporada es va considerar exitosa, ja que l'equip era un recent ascendit i va ser capaç de assolir una plaça pel play off del títol. Finalment es va acabar en el lloc 12
de 16 equips.
CLASSIFICACIÓ FINAL
PRIMERA DIVISIÓ A.C.B.

1.- REAL MADRID
2.- JOVENTUT
3.- FC BARCELONA
4.- LICOR-43
5.- CACAOLAT
6.- BREOGAN
7.- ESTUDIANTES
8.- ZARAGOZA
9.- FORUM
10.- CAJA ÁLAVA
11.- CLESA FERROL
12.- R.C.D.ESPANYOL
13.- CAJA MADRID
14.- CAJA RONDA
15.- LUCKY CANARIAS
16.- COLLADO VILLALBA